30.12.10

NOVOGODIŠNJE OKUPLJANJE 29.12.2010.



Uz malo veselja i svirke, poneku nagradnu igra i kolačić da se osladi druženje, otpratili smo 2010 godinu. Podsjetili se gdje smo bili, što smo radili, kako su izložbe protekle i u miru si zaželjeli svako dobro.

19.12.10

OTVORENJE IZLOŽBE SLIKA LIDIJE IVANEK, U MOJOJ ZEMLJI





Sinoć u 18 sati u Galeriji grada Zaboka otvorena je osma samostalna izložba slika umjetnice Lidija Ivanek (SiLa). Umjetnica je u samo dvije godine postigla vrlo veliki napredak i umjetničko ostvarenje. U ovoj godini je također održala samostalnu izložbu u Danskoj, Rodby, u galeriji Sigvardson. Serijal "U mojoj zemlji" sadrži tridesetak slika, vedrih tonova. Radi se o prodajnoj izložbi koja ostaje otvorena do 14.1.2011. godine.
U utorak na Jabuka TV, u 17 sati biti će objavljena reportaža sa otvorenja izložbe, isto tako u nedjelju u 16.30 sati na Z1, tako da svi koji niste mogli prisustvovati otvorenju, možete vidjeti djelić atmosfere koja je tamo vladala.

18.12.10

IZLOŽBA MINIJATURA GORNJA STUBICA






Jučer je otvorena tradicionalna Božićna izložba minijatura. Izložba ima i humanitarni karakter. Ovoga puta ponuđene su i slike gdje iznos od njihove prodaje slikari doniraju ozljeđenome sugrađaninu.

4.12.10

IZLOŽBA MARIJE ČUKELJ U GALERIJI LIPA



U prkos snježnom vremenu, jučer u 18 sati u galeriji Lipa u Gornjoj Stubici, otvorena je izložba umjetnice Marije Čukelj. Ovu priliku iskoristiti ćemo za pobliže predstavljanje naše članice.

Marija Čukelj je rođena 1953.g. u Črešnjevu pokraj Varaždina. Dugo godina je radila kao dizajner tepiha i tapiserija, a slikarstvom se bavi od 1985.g. Poznata je po svojim radovima u ulju, a posebno svojim zagorskim hižama. Sudjelovala je na mnogobrojnim likovnim kolonijama i održala preko dvadesetpet samostalnih izložbi.

Ukoliko ste zainteresirani za neke od Marijinih slika, obratite se direktno na broj mobitela 098 96 26 257.

Snimku sa otvorenja izložbe možete pogledati na TV Jabuka, u utorak u 17 sati, u Zagorskoj kronici.



2.12.10

OTVORENA RETROSPEKTIVNA IZLOŽBA SKULPTURA

Drago Belina nestor hrvatskog naivnog kiparstva, jučer je u Gradskoj galeriji otvorio retrospektivnu izložbu skulptura.

Drago Belina ovjekovječio je u drvu iskonsku dušu zagorskoga seljaka i uzveličao njegov trpni život, rad, znoj, trud i muku… zapisao je Vladimir Poljanec.

O djelu Dragutina Beline na otvorenju izložbe su govorili:
Drago Cvijetić, voditelj Likovne sekcije,
dr. sc. Rajko Fureš
Vladimir Poljanec, književnik

Izložba ostaje otvorena do 17.12.