28.3.11

POZIV NA IZLOŽBU SLIKA LIDIJE IVANEK (SiLa) u Galeriju Lipa




Dana 1.4.2011. (petak) u 18 sati u Gornjoj Stubici, u ambijentu stare zagorske hiže, podno više stoljetne lipe, gdje je smještena mala galerija Lipa održati ćemo otvorenje izložbe slika. U toj galeriji, prije samo tri godine, po prvi puta sam se predstavila javnosti kao slikar sa serijalom vatrenih i živih boja, konja i apstrakcija.
Ovom prilikom tom prostoru sam namijenila nešto drugačiji opus, smirenijeg ritma i manjeg formata.

Pozivam vas da nam se pridružite na otvorenju i uživate u razgledavanju.

Lidija Ivanek

--

http://www.silaart.com
http://silaart.blogspot.com
http://silaartphoto.blogspot.com

http://dailypaintersabstract.blogspot.com/
http://photographersinternational.blogspot.com/

25.3.11

S IZLOŽBE VLADIMIRA PROVČI I MILICE SPINČIĆ



Simpatičan bračni par Provči, večeras je s posebnim kulturno umjetničkim doživljajem, uz pjesmu i svirku, otvorio zajedničku izložbu dvoje slikara. Gospođa Spinčić bila je spriječena, te nije prisustvovala otvorenju.




U ime grada Zaboka, na otvorenju je govorila, gospođa Dušanka Mikulec-Mikac, te je tom prilikom primila poklon obitelji Provči, umjetničku sliku.







Gospodin Provči je do sada izlagao diljem Hrvatske, ali i u Slovačkoj, Srbiji, Austriji. Kao stanovnik Matulja, član je likovnih udruga iz Opatije, ali i grupe 69 iz Zagreba, a predsjednik je društva Rusina i Ukrajinaca Primorsko-goranske županije.
Na ovoj izložbi se predstavlja Zaboku s pejzažima i cvjetnim motivima.






Gospođa Spinčić izložila je svoje radove u akvarelu (njih pet).





DANAS OTVORENJE IZLOŽBE VLADIMIRA PROVČI I MILICE SPINČIĆ

U goste nam dolaze dvoje slikara iz Kulturno umjetničkog društva rusina i ukrajinaca. Iako je svoju pradomovinu Ukrajinu tek nekoliko puta u životu posjetio, slikar Vladimir Provči nosi je u srcu. Ovaj rusinsko-ukrajinski slikar, rođen je u Mikluševcima nedaleko od Vukovara. Afinitete za likovni izričaj ima oduvijek ali tek školovanjem u Rijeci (kod likovne pedagoginje Dijane Lukić) i Opatiji (kod akademskog slikara Josipa Deronje) počinje intenzivno stvarati. Budući da je školovanjem savladao sve tehnike, koristio ih je intenzivno u početnom razdoblju svog stvaralaštva, naročito akvarel. S vremenom se preorjentirao na akril i trenutno se samo njime bavi. Motivi su mu raznoliki ali ga najviše zaokupljaju pejsaži.
Milica Spinčić predstavila se zagorskim ljubiteljima umjetnosti u Krapini, 7. ovog mjeseca, na zajedničkoj izložbi, a ovom prilikom njene radove možete vidjeti i u Zaboku.

Stoga vas pozivamo da nam se pridružite na današnjem otvorenju u 18 sati u Galeriji grada Zaboka.

12.3.11

RAJKA HRBIĆ U GALERIJI LIPA


Mlada ekonomistica, Rajka Hrbić, osim što se svojim pjesmama pojavljuje kao sastavni dio naših izložbi, ovaj puta se predstavila svojom novom izložbom slika (petom po redu) u tehnici tuša na papiru. Izložba ostaje otvorena do četvrtka 31.3., pa vas pozivam da ju pogledate u Gornjoj Stubici, galerija Lipa.
Za sve koji ju žele kontaktirati vezano uz njene radove, mogu to učniti e-mailom; Rajka













4.3.11

VLADIMIR ŠENJUG - intervju u Zagorskom listu



U današnjem broju (385) Zagorskog lista objavljen je intervju s našim članom, Vladimirom Šenjug. Sam naslov članka kaže; kajkavski pjesnik i slikar, Vlado je prisutan u našim izložbama, bilo da nam riječju krasi otvorenja ili da je i sam sudionik izložbi svojim slikama. Svaka čast Ivi Šućuru koji je napisao i uredništvu koji su posvetili cijelu stranicu Zagorskog lista Vladi i time mu odali počast za životno djelo.

KAJ KAK JEKA, Vladimir Šanjug

Živuče kak pamčenje
Valovite kak morje
Cimfraste kak srce licitarske
Je moje Zagorje

I ljubav je zajnjega cimfrasta i večna
Ni naslutiti je nie moči gljibline
Trajala bu kak i moje življejnje
Se do večne črne tmine

Jen drugomu se dajeme do kraja
Iskrene i gljibuke kak tuga
Jer ljubav za Zagorje mi v srcu
Ne more zameniti ni jena ljubav druga

I jemput gda sie nas več ne bu
Gda vuništen bu cieli zemaljski raj
Po vesmiru beskrajnem bu plaval
Kak jeka domaći mi dragi KAJ.

2.3.11

KAJ JE NOVO U ATELJEU LIKOVNJAKA




Dok se naša dva člana lepo spominaju, samo mali podsjetnik, idući petak (11.3.) u 18 sati otvorenje izložbe naše članice Rajke, u Lipi. Tko može, prosim lepo, nek dojde ;)

Raspored izložbi u Zaboku se polako popunjava. Suradnja s udrugom ruske nacionalne manjine se nastavlja. U goste nam stiže jedan njihov član iz Rijeke. Izložba je planirana za 25.3. u Zaboku, s početkom u 18 sati.